Waarom vaccineren als je gaat reizen?

Veel mensen vinden het heerlijk om op reis te gaan. Echter is het als je wilt reizen belangrijk om er voor te zorgen dat je goed bestand bent tegen verschillende ziektes. Dit komt omdat deze je hele vakantie kunnen verpesten. Echter zijn er veel mensen die zich af vragen waarom je je het beste kunt laten vaccineren als je op reis gaat.

Buitenlandse ziektes

In het buitenland zul je veel verschillende ziektes vinden. De ziektes die je in Nederland tegen zult komen, zijn heel anders dan de ziektes in een ander werelddeel. Dit zorgt er dan ook voor dat je hier erg ziek van kunt worden.

Omdat de ziektes uit het buitenland niet bekend zijn in Nederland, is de kans groot dat je hier erg ziek van kunt worden. Als je dit oploopt, is de kans groot dat je vakantie voorbij is. Buitenlandse ziektes zijn voor ons lichaam namelijk veel heftiger dan de ziektes die we in Nederland kennen.

Het nadeel aan verre landen is dat je hier in sommige gevallen ook niet de beste medische hulp zult krijgen. Dit komt omdat de middelen hier misschien minimaal zijn. Dit is dan ook geen ideale situatie om als toerist in terecht te komen. Hierom kan dit in sommige gevallen ook fataal aflopen waardoor het zeker goed is om hier rekening mee te houden.

Vaccineren voor een reis

Om te voorkomen dat dit het geval gaat zijn, is het verstandig om jezelf te laten vaccineren voor een reis. Dit zorgt er namelijk voor dat je beschermd bent tegen de ziektes waar je last van kunt krijgen in het buitenland. Er zijn dan ook verschillende vaccinaties waar je voor kunt kiezen.

Een vaccinatie die veel gedaan wordt, is de BMR prik. De BMR prik is een belangrijke vaccinatie om te hebben. Dit komt omdat de BMR prik je beschermd tegen de bof, mazelen en rodehond. Hierdoor is de kans een stuk minder groot dat je deze op zult lopen. Bij kinderen worden deze vaccinaties vaak al aangeboden.

Bij volwassenen zul je in de meeste gevallen tegen vaccinaties reizen aan kijken. Vaccinaties reizen zijn namelijk speciale vaccinaties die voor landen waar je heen gaat bedoeld zijn. Zo zul je bijvoorbeeld bij vaccinaties reizen als je naar Afrika gaat een vaccinatie tegen malaria krijgen. Dit is een vervelende ziekte om last van te krijgen. Malaria kan al snel dodelijk zijn als dit niet direct op de juiste manier opgelost wordt. Hierom is het belangrijk om jezelf hier goed tegen te beschermen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *