Op vakantie: de natuur in of de stad verkennen?

Wat past er bij jou? Ga je liever kamperen in het bos, een camping of op een berg? Of bezoek je liever een drukke stad en logeer je dan in een hotel of appartement? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een goede balans door in de stad te verblijven en de natuur te bezoeken, of andersom! Lees hier meer over de natuur versus de stad.

Wat is je doel van de reis?

Om je reis te plannen zul je eerst het doel moeten bepalen. Dit is vooral belangrijk als je met andere mensen op vakantie gaat, het kan natuurlijk zijn dat iedereen andere behoeftes heeft. Willen jullie gaan voor puur relaxen aan het strand? Of een actieve wandelvakantie? Je kunt natuurlijk ook op zoek zijn naar cultuur en geschiedenis. Zodra je je reisdoel hebt bepaald kun je kiezen voor een camping vlakbij de natuur of een verblijf in het centrum van de stad. Zo ben je makkelijk dichtbij je bestemming, dit scheelt veel tijd. Het verblijf van je vakantie bepaalt de algemene sfeer omdat het de standplaats is van je reis.

De natuur

Hou jij van die heerlijke geur als je in het bos wandelt? De frisse lucht die je voelt terwijl je de bergen bewandeld? Of geniet jij van de stilte in de nacht terwijl jij in je tentje ligt? Dan klinkt het alsof de natuur de beste optie is voor jou. Misschien word je kriegelig van insecten in de natuur en vind je het te koud of te eng om daadwerkelijk te slapen in de natuur. Dan kun je het beter bij een dagbezoekje aan het bos houden. Het voordeel van verblijven in de natuur is de vrijheid en de dieren om je heen. Sommigen vinden het heerlijk om wakker te worden en door de vogels gewekt te worden. Anderen zijn bang om aangevallen te worden door zwijnen. 

De stad

Een centrum dat bruist van energie, drukke winkelstraten en muziek. Klinkt dat voor jou als een traktatie of als een irritatie? Het voordeel van de stad is de gezelligheid, mits je ervan houdt om mensen om je heen te hebben. De terrasjes, een lange boulevard om te bewandelen vol met leuke winkeltjes. Boodschappen doen op de markt en uiteraard musea en andere trekpleisters bezoeken. Past dit bij jouw vakantie visie? Kies dan voor een verblijf in de stad en verwen jezelf met een bezoek aan een lokale bar en drink lokale dranken.

Let op: Binge drinken is gevaarlijk. Houd je alcoholconsumptie goed in de gaten, zeker als je in een vreemde stad bent.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *