Loading the content... Loading depends on your connection speed!

over de strandhanddoek

DE GESCHIEDENIS

De KIKOY is een 100% katoen geweven doek en komt uit Afrika. De kikoy heeft een lange traditie. Oorspronkelijk werd de kikoy als kledingstuk gedragen door mannen. Arabische handelslieden introduceerden de kikoy aan de kust van Kenia en Tanzania.  Zij droegen liever een kikoy dan een pantalon, heel begrijpelijk in de warmte en vochtigheid in deze streken.

HET VERHAAL

In 2009 schafte Kathelijne van Reijen (eigenaresse webshop) op IBIZA de strandhanddoek aan. Ze kocht er 3, eerst maar eens uitproberen. Resultaat: de hele vakantie GEKIBBEL om die handdoeken . Waarom? Binnen haar gezin (5 in totaal) wilden ze zich allemaal na het zwemmen  afdrogen met die doek om er daarna op te liggen in de zon (doek was zo weer droog) of `m even om te slaan om ‘in style’ een ijsje of drankje te kopen. En bij het inpakken van de koffers realiseerde ze zich dat dit echt DE IDEALE STRANDHANDDOEK was: het is een heerlijk klein pakketje!

DE STRANDHANDDOEK

De strandhanddoek is een dubbelzijdig strandlaken met aan de ene kant een dunne kikoy doek (100% katoen) en aan de andere kant een badstof badhanddoek (65% polyester en 35% katoen). In de badstof handdoek zit een zakje dat kan worden afgesloten met klittenband,
heel handig voor het opbergen van telefoon, sleutels of geld. In het zakje is ook het wasetiket meegestikt. Zie voor alle maten en kleuren het gehele assortiment.

HET WASVOORSCHRIFT

We raden je aan om de strandhanddoek voor je hem gebruikt een nachtje in koud water te laten liggen of op 40 graden te wassen (miniwas) zonder wasmiddel en gewoon op de waslijn te laten drogen. Hierna zal de badstof handdoek beter vocht absorberen. Eventueel daarna de doek even glad strijken. De strandhanddoek kan niet in de droger.